Stofvrije Hoppers

ECO-Hopper

Stofvrije hoppers voor kunstmest-verlading

Breston heeft voor een Australische opdrachtgever twee ontvangsttrechters gerealiseerd voor de gewogen verlading van kunstmest. Beide installaties zijn uiterst bedrijfszeker en beschikken over diverse stofbestrijdingssystemen.

Na de opdracht voor de realisatie van het project volgde de engineeringsfase. De strenge Australische Standaard (AS) en het uitgebreide eisenpakket van de klant waren de leidraad. Het frame van de 270 ton wegende ontvangstrechter moest zodanig worden ontworpen dat het bestand was tegen allerlei ingewikkelde krachtencombinaties als gevolg van orkanen, aardbevingen en aanrijdingen.

De krachten van Breston op het gebied van hoppers, transportbanden en vooral ook stofbeheersing zijn gebundeld in één installatie. Beide hoppers hebben elk een stortrooster met een Breston flexflap-systeem en een stofafzuiging boven en onder het stortrooster. Door het verrijdbare dak kan de hopper, wanneer buiten bedrijf of bij regen, worden gesloten om het product te beschermen tegen weersinvloeden. Wegens de corrosieve eigenschappen van kunstmest en de maritieme omgeving, is de installatie voorzien van het hoogwaardige C5 coatingsysteem.

On-site.

Het product wordt op de kadetransportband gestort die het product naar de loods / opslag transporteert. Echter is het ook een mogelijkheid om het product rechtstreeks in vrachtwagens te laden die onder de installatie rijden. De beladingsinstallatie voor de vrachtwagens wordt bediend vanuit een bovengelegen cabine, waarbij een goede communicatie is verzekerd tussen de machinist en de vrachtwagenchauffeur. De elektrische installatie is gebouwd volgens de Form 3B klasse en staat in een geïsoleerde container met airconditioning. In een andere ruimte staat een compressor die voldoende perslucht levert om alle stoffilters volgens de ingestelde schema’s schoon te kloppen. De ontvangsttrechter is voorzien van een morsklep die gecontroleerd tegen het schip wordt geplaatst om te voorkomen dat product tussen wal en schip kan vallen.

Beide ontvangsttrechters zijn geplaatst op één pier. De installaties hebben een rijbereik van zo’n 200 meter. Dit maakt het mogelijk om ze optimaal te positioneren ten opzichte van de laadruimen van de schepen. De ontvangsttrechters hebben elk een capaciteit van ongeveer 420 ton per uur. Breston laat met dit project opnieuw zien dat we in staat is om ambitieuze doelstellingen te realiseren.

Specialist maatwerk

Joost Abresch

Meer weten? Neem gerust contact met mij op!