Onze geschiedenis

MEER DAN 80 JAAR ERVARING

Sinds de oprichting in 1938 is Breston als familiebedrijf uitgegroeid van smederij tot een respectabele machinefabriek met een wereldwijde afzetmarkt.

De grondslag voor de huidige onderneming is in 1938 gelegd door de heer Joost Abresch senior. Deze is begonnen als hoefsmid en heeft zijn werkzaamheden in de loop der tijd uitgebreid met de fabricage van transportwerktuigen en installaties voor de landbouw en industrie.

Van 1966 tot 2002 werd het bedrijf geleid door zijn twee zonen Jan en Matthijs Abresch. Zij hebben het bedrijf uitgebouwd tot een machinefabriek bekend tot ver over de landsgrenzen in de (zware) industrie en landbouw.

Vanaf 2002 wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Joost en Jaap Abresch. De huidige directie legt de focus op het totaal ontzorgen van de klant. Breston produceert niet alleen alle installaties in eigen huis maar verzorgt ook, indien gewenst, alle installatiewerkzaamheden en onderhoud op locatie.

Sinds 2006 is de vierde generatie Abresch al werkzaam binnen de organisatie en wordt er gebouwd aan een toekomst waarin de kernwaarden van het familiebedrijf worden doorgezet.

Ons specialisme is het produceren van vaste en mobiele transportsystemen voor elke toepassing standaard of custom-made.

Industrie geschiedenis

WERELDWIJD BEKEND

Door de centrale ligging tussen de havengebieden van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen, werd in het begin van de jaren 80 de bulk-industrie een steeds grotere afzetmarkt.

Door de vraag van diverse klanten naar mobiele scheepsbeladers met ingebouwde weegsystemen, werd al gauw de drijvende weegtoren ontwikkeld. Deze machines werden al snel bekend vanwege de hoge capaciteit en bedrijfszekerheid. Het unieke concept is toe te passen in diverse producten en dit groeide uit tot een wereldwijd begrip.

Deze jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat Breston zich heeft ontwikkeld tot een specialist in het transporteren van elk soort droog bulk product. Onze machines kunnen onder andere beschikken over weegsystemen, stofbeheersing en ATEX certificaten.

Landbouw geschiedenis

VAN PAARDEN BESLAAN TOT COMPLETE INSCHUURLIJNEN PRODUCEREN

Joost Abresch senior was van oorsprong een dorpssmid, hij opende in 1938 zijn eigen dorpssmederij in Nieuwe-Tonge. Zoals elke dorpssmederij bestonden de werkzaamheden vooral uit het beslaan van paarden en kleine reparatiewerkzaamheden in de omgeving.

Doordat Goeree-Overflakkee van oorsprong een agrarische omgeving is werd de overstap naar het maken van landbouw werktuigen al gauw gemaakt. Voor de boeren in de omgeving werden kippers en diverse andere werktuigen gemaakt.

Dit is uitgegroeid tot het maken van complete inschuurlijnen met het oog op hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.

Derde generatie

DE hUIDIGE gENERATIE

In 2002 is het bedrijf overgenomen door de derde generatie, Joost en Jaap Abresch.

De familiewaarden van het bedrijf zijn nog altijd aanwezig met de huidige directie. Betrouwbaarheid en het bouwen op lange relaties is wel het meest sprekende voorbeeld hiervan. Veel van onze klanten zijn al jaren aan ons verbonden en vertrouwd geraakt met onze producten en manier van werken.

Breston kenmerkt zich door het constant ontwikkelen van de producten en inspelen op de vragen vanuit de markt. De input van onze klanten is hiervoor onmisbaar, luisteren naar en uitvoeren van deze vragen maakt ons specialisme tot het succes dat het nu is.

U bent bij Breston aan het juiste adres voor complete machines, installaties, proceslijnen, transportbanden, elektrotechnische en hydraulische installaties.

Deze machines kunnen standaard besteld worden of worden klantspecifiek ontworpen. Breston machines worden wereldwijd ingezet in industriële context, in de scheepvaart en in de landbouw. Breston garandeert bedrijfszekerheid en efficiëntie. Wilt u weten of wij iets voor u kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.