Beste Bak

Breston NB-stortbak

Beste bak

De NB-stortbak is geen nieuwkomer in ons programma. Deze machine werd al in 1980 geïntroduceerd. Echter zijn er op elk gebied door de jaren heen veel vernieuwingen toegepast.

Vandaag de dag zijn er vier ‘standaard’ modellen: NB5, NB10, NB12 en de NB20. Standaard tussen haakjes, want bij Breston is vrijwel niets standaard. Wij maken elke stortbak op maat en volgens uw specifieke wensen. In de landbouw worden de NB5 en de NB10 het meest gebruikt. Het cijfer slaat op de hart-op-hart-afstand van de bodemketting. Dit is een industriële transportketting. Ze zijn verkrijgbaar met een bodemmat breedte van 2500, 2800 of 3000mm. Dit kan voor een special altijd afwijken.

Breston heeft ook industriële klanten die 24/7 met deze stortbak werken. Onderhoud is dan een belangrijk punt. De wanden lopen vrijwel stijl omhoog, zodat brugvorming geen issue is. Optioneel kunnen beide zijkanten bij de instort openklappen. Dat is niet alleen bedoeld om container- en wagendeuren te kunnen openen, maar ook om vanaf de zijkant te kunnen vullen. Handig met uitschuren.

Rechtsonder de stortbak is de waterdichte schakelkast voor de elektronicacomponenten geplaatst. Breston is trots op de laagdikteregeling die het samen met elektronicaleverancier heeft ontwikkeld. De snelheid van de presenteerband wordt onafhankelijk van de bodem bediend. Een inrijbeveiling registreert of de kipper op de juiste afstand voor de bak staat. Op deze manier wordt deze nooit te ver doorgedrukt. De chauffeur krijgt letterlijk groen licht, via twee LED-strips. Daarnaast bedient dit systeem de bodemmat. Bij aardappelen stopt hij bij het wegrijden met draaien, zodat de storthoogte beperkt blijft. Gebruikers waarderen dat iedere rol zijn eigen frequentieregelaar heeft en dus in snelheid verstelbaar is.

De rollensorteerder.

Waar maatwerk een rol speelt is bij de reinigingsrollen. Staal, RVS, dikwandig, stalen spiralen, diabolo’s, Ellipsrollen of PU-rollen. De rollen zijn altijd direct aangedreven met een elektromotor. Voor de reiniging draaien de rollen kortstondig zeer snel achteruit. De grond wordt daardoor los geslingerd en in de bak geworpen. U krijgt dan geen ophoping op de productafvoerband. De gepatenteerde Ellipsrollen zijn ovaal, zo worden meer grond, kluitjes en stenen uitgezeefd. Kluitjes worden kapot gedrukt wanneer deze tussen de rollen vallen. Bij grote steentjes kan de rol uitwijken. De reiniging is merkbaar beter ten opzichte van standaard rollen. Omdat de machine bovenaan geen knik heeft is een presenteerband populair. Deze trekt het product uit elkaar en verbetert de verdeling, dat komt de reinigingscapaciteit ten goede.

Naast een standaard dwarsafvoerband worden sommige stortbakken met een centrale band uitgerust. Het product- en grondafvoer zitten zo nooit klem, waardoor meer ruimte is voor de opstelling. Tevens is de ervaring dat een kiemremmer beter wordt verdeelt over de productstroom. De machine staat garant voor enorme capaciteit, dit betekent dat de navolgende duoband en hallenvuller het liefst een bandbreedte van een meter moeten hebben. Dit om het product zo goed mogelijk op te vangen en door te transporteren met volle capaciteit.

De machine in zes details.

De machine in zes details:

  • Verscheidenheid aan rollen is leverbaar. Optioneel met voorsorteerder.
    Ellipsrollen zijn ovaal en laten zo meer grond en kluiten door. Dat verbetert de reiniging merkbaar.
  • De presenteerband trekt het product uit elkaar. Een betere verdeling betekent meer reiniging. De snelheid varieert, afhankelijk van de bunkerbodem.
  • Een schaalverdeling toont op welke afstand de rollen staan.
  • Door de centrale afvoerband staan duoband en grondband nooit vlak naast elkaar.
  • Een elektronische sensor detecteert hoe ver een kipper is opgereden. De LED-strip verandert van groen naar rood.
  • Beide zijwanden kunnen optioneel opengeklapt worden. Dit is wenselijk voor het vullen door middel van containers of voor het vullen vanaf de zijkant tijdens het uitschuren.
Specialist industrie

Jan Abresch

Meer weten? Neem gerust contact met mij op!

Specialist industrie

Jan Abresch

Meer weten? Neem gerust contact met mij op!